Stanovnici Dugog Rata predugo i previše strpljivo čekaju na rješenje problema koji im truje zrak, zemlju, more i njih, a koji smo temeljito nedavno opisali i objasnili. I sve one koji žive u krugu od tko zna koliko kilometara.

Ovih im je dana prekipjelo pa nizom akcija, tribina i prosvjeda traže hitnu i ekološki kvalitetnu sanaciju prostora bivše tvornice Dalmacija – Dugi Rat, prvenstveno brda šljake koji usitnjavanjem i rasipanjem postaje velika prijetnja zdravlju i okolišu.

Današnjem prosvjedu u Dugom Ratu pridružili smo se u želji da se ova sanacija stavi na listu prioriteta Vlade, a da bi se to doista dogodilo, saborski Odbor za zaštitu okoliša i prirode kojim predsjedava naša Sandra Benčić pokreće raspravu na temu sanacije u Dugom Ratu.

Možemo! će inzistirati na rješavanju brojnih slučajeva ekološke i građevinske devastacije obale. Upravo smo devastaciju obale postavili kao prioritetnu temu u našem radu u Saboru ove jeseni i zime. Dugi Rat je jedan od najtragičnijih i najeklatantnijih primjera takve devastacije, zloupotrebe i nerada institucija.

Leave a Reply