Na prošloj, četvrtoj sjednici Gradskog vijeća sveukupno su postavljena 32 pitanja, od kojih je pisanim putem odgovoreno na njih 16. Dakle, na točno polovicu pitanja nije odgovoreno uopće, odnosno kao odgovor su dostavljeni podaci kojima se ne odgovara na postavjeno pitanje.

Također, u nekoliko navrata vezanih za gradska poduzeća umjesto odgovora pojavljuje se formulacija – obratite se ustanovi, što je neprihvatljivo. Poduzeća kojima je Grad vlasnik i osnivač integralni su dio poslovanja i politike Grada, a grad ima niz zaposlenika čiji je posao upravo praćenje rada poduzeća i ustanova.

Ni pitanje naše vijećnice Tamare Visković nije dočekalo potpuni odgovor, nego smo dobili tek opis nadležnost i faze u kojoj se nalazi projekt iz trećeg dijela pitanja. A to smo, više-manje, znali i ranije jer je dostupno u gradskim aktima.

Zato na ovoj sjednici postavljamo ista pitanja opet. Dakle: jesu li za svadbena događanja u Dioklecijanovim Podrumima na koje se pitanje odnosilo konzultirani konzervatori, Služba za staru gradsku jezgru i epidemiolozi; ima li aktualno vodstvo grada neku aktivnu politiku koju u dogledno vrijeme planira provoditi vezano za Podrume i staru gradsku jezgru; podržava li nova vlast postojeći projekt uređenja centralnog prostora u Podrumima, i ako da, planira li ga realizirati i kada?

To be continued…

Leave a Reply