Danas je rušenjem kvoruma prekinuta sjednica Gradskog vijeća. Tako na red nije došla točka o raspisivanju kotarskih izbora, ali ni još jedna, manje primjećena tema – izmjena DPU-a Obrtno tehničke škole i sportskih sadržaja u Spinutu.

Razlozi za ovu izmjenu i dopunu su osiguranje potrebnog broja dodatnih učionica i radionica kako bi škola mogla udovoljiti uvjetima Regionalnog centra kompetentnosti.

Vjerujemo da je potrebno, da biste bili „centar kompetentnosti“, udovoljiti nekim uvjetima. Vjerujemo i da udovoljavanje uvjetima, kakvi god bili, ne smije ići na štetu bazičnih uvjeta života onih koji na tom području žive.

Gužva je u Spinutu i sada velika. Izgradnjom dodatnih učionica i za njih (i samo za njih) predviđenih podzemnih garaža na tu se ionako preizgrađenu lokaciju, na ionako uzurpirane pješačke površine i dvorišta, dovodi dodatni promet u pješačke prostore i dodatno smanjuje javna dostupnost okolnih prostora.

Zgrada, koja je već bila predmet prijepora u kvartu, zbog toga što je zauzela veliki dio nekadašnjeg školskog igrališta, na krilima kompetentnosti zauzima još prostora. I sad, koja je kompetentnost važnija? Ona koja uređuje standarde centara, ili ona koja bi trebala uređivati standarde prostornog planiranja i kvalitete života u gradu?

Leave a Reply