Od podizanja DORH-ove optužnice protiv splitskog dogradonačelnika prošlo je tjedan dana, a gradska vlast dosad nije iznijela nikakav stav o tome, nije povukla ikakve poteze koji bi ukazivali na način na koji planiraju nastaviti s radom u slučaju da optužnica bude potvrđena, niti je ostvarila makar internu komunikaciju s gradskim vijećnicima od kojih očekuje podršku.

Jasno smo se postavili vezano uz tu temu – smatramo da se dogradonačelnik, potvrdi li se optužnica, treba povući s funkcije. Stoga smo odlučili do daljnjega zamrznuti suradnju s izvršnom vlašću.

Svih nas opterećuje činjenica da se dobar dio mandata Gradsko vijeće bavi ekscesima, umjesto strateškim problemima grada, te da se velika količina energije i medijskog prostora troši na bavljenje samima sobom i trivijalnostima tipa tko vozi službeni auto a tko ne, tko što piše na društvenim mrežama…, dok esencijalni problemi ostaju na marginama javnog interesa.

Naš rad u Gradskom vijeću nastavit će se u skladu s programskim i svjetonazorskim smjernicama koje zastupamo od početka – mijenjanja paradigme upravljanja gradom u smijeru zelenih, socijalno pravednih politika.

Leave a Reply