Nakon najave ostavke gradonačelnika i dogradonačelnika, naša gradska vijećnica Tamara Visković u razgovoru za Dalmatinski portal jasno je istaknula: uz Ivicu Puljka i Bojana Ivoševića treba otići i dogradonačelnik Antonio Kuzmanić. Prenosimo ostatak razgovora

Puljkova programska partnerica ističe da ako izvršne vlasti nema, onda treba imenovati povjerenika.

– Ne može se istovremeno biti i kandidat za gradonačelnika i upravljati gradom preko svog prvog suradnika – argumentira.

O ostavci u Vijeću ne ode li Kuzmanić i eventualnoj kandidaturi na izborima kaže da ne može biti konkretna prije nego ih prodiskutira s tijelima stranke i partnerima, što još nisu napravili.

Napomenula je i da je postalo očito da se gradonačelnik i suradnici već neko vrijeme pripremaju za nove izbore, o čemu se u kuloarima šuškalo posljednjih mjeseci, pa to vjerojatno objašnjava i izbjegavanje komunikacije s partnerima o spornim temama.

– Ne znam doduše kakav se napredak time računa postići kako god okreneš na koncu će većina, kome god trebala, kao i uvijek ovisiti o sposobnosti izvršne vlasti da kvalitetno izbalansira svoje pozicije s partnerima, što je bit političke vještine – kaže.

U konstelaciji u kojoj je povjerenje poljuljano, ističe, može biti samo teže, nikako lakše.

– Tko će na kraju biti na dobitku, vidjet ćemo, ali na gubitku će biti građani, jer će čitava ta skupa i dugotrajna procedura odgoditi važne procese za grad – zaključila je Visković.

Leave a Reply