Poštovane Splićanke i Splićani,
kad sam prije gotovo osam godina postao gradski vijećnik ozbiljno sam shvatio taj posao. Zakoni, podzakonski akti, propisi, službeni glasnik, postali su mi svakodnevno štivo. Vrlo brzo sam svladao “tehniku” i s lakoćom prokazivao svaki pokušaj muljaže.

Vodila me isključivo želja za boljom i poštenijom politikom. Ljutio me klijentelizam, nepotizam i sukob interesa. Naravno, i danas me ljuti. Može li se išta promijeniti i što mi sve to treba, pitanja su koja mi se često postavljaju. Može!

Promjene se uistinu događaju. Spore su i nisu snažne koliko bih želio, ali se događaju. Uvjeren sam kako bi se politikom trebali baviti najbolji među nama, jer ako nećeš ti, neće on, nećemo mi, ostanu samo oni koji imaju manjak sposobnosti i višak ambicija, a na kraju negativna selekcija izabere najgore.

Zato je važno uvijek se boriti za istinu, ljubav, solidarnost, toleranciju i poštenje. Poticati najbolje među nama da se aktivnije uključe u sve procese donošenja odluka koje direktno utječu na naše živote.

Lokalni izbori za razliku od svih ostalih izbora imaju najviše utjecaja na naš svakodnevni život. Veća izlaznost garantira manji utjecaj velikih stranaka. Birača sigurnog u svoj izbor neće poljuljati nikakva anketa, a birač koji bira “manje lošiju” varijantu na kraju ostane razočaran.

Promijenimo zajedno stvari nabolje.

Leave a Reply