Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje 22. travnja, kandidatkinje i kandidati koalicije Možemo!, Pametno i Nova ljevica na predstojećim lokalnim izborima na Marjanu su šetačima dijelili eko vrećice za odvajanje bio otpada te prigodne edukativne letke s uputama koji otpad se može kompostirati.

– Smatramo edukaciju i motivaciju građana najvažnijim alatom u napretku ka cjelovitim zelenim politikama. O njima moramo stalno, a ne samo prigodno razmišljati, razvijati ih i implementirati u svakodnevnom životu, svatko za sebe, jer jedino tako će donijeti rezultate – naglasila je tom prigodom kandidatkinja za dogradonačelnicu iz stranke Možemo!, i nositeljica koalicijske liste Tamara Visković.

Kristina Vidan, kandidatkinja za dogradonačelnicu iz stranke Pametno za Split i Dalmaciju, dodala je kako, unatoč određenom napretku u gradskoj tvrtki „Čistoća“ kad je riječ o razvrstavanju otpada, i dalje postoje ogromni problemi u implementaciji razvrstavanja.

– Zato i dijelimo ove biorazgradive vrećice za prikupljanje bio otpada, jer one nisu besplatno dostupne građanima u sklopu procesa razvrstavanja, a trebale bi biti.

Bio otpad čini gotovo trećinu kućnog otpada te bi se njegovim dosljednim razvrstavanjem i kompostiranjem u ogromnom postotku smanjila količina komunalnog otpada i proizvodila značajna količina komposta.

Leave a Reply