Tamara Visković, vijećnica platforme Možemo! u razgovoru za Dalmatinski portal komentirala je prvih 100 dana mandata gradonačelnika Ivice Puljka i njegove administracije. Kako smo u više navrata isticali, naša stranka dala je potporu konstituiranju većine u Gradskom vijeću, no bez sudjelovanja u političkom kadroviranju.

Kako je rekla Tamara Visković, u prvih stotinu dana očekivalo se da će aktivnim političkim potezima biti postavljeni temelji konzistentne javne politike, “pod uvjetom da je ista prethodno definirana, odnosno da postoji”.

Naglasila je i kako se Split za sada još uvijek ‘bakće’ sa zaostalim odlukama i dubiozama prethodnog razdoblja, a naznake promjena se vide tek u raspisu javnih poziva za nadzore i upravna vijeća, čiji rezultat još čekamo.

– Uobičajen je postupak novoizabranih kandidata da u tom razdoblju pokažu odlučnost nekom većom, javno vidljivom akcijom koja će privući pozornost. Za prethodnog gradonačelnika to je bilo ‘čišćenje’ Žnjana od nelegalnih objekata na plaži, za ovog su to najave uklanjanja štandova i pilanje stupića, no takvi potezi su simboličkog značaja, rekla je naša vijećnica za Dalmatinski portal, i nastavila:

– Cilj kvalitetnog upravljanja bilo čime, Gradom, poduzećem, kuhinjom… jest uspostavljanje efikasnog i odgovornog sustava koji rutinski rješava i prevenira probleme, a ne akutni napadaji osobnog obračunavanja s pojedinačnim problemima. Ako već nije moglo u 100 dana, u 200 bi moralo, zaključila je.

Leave a Reply